کاغذ برای صلح
درنای آرزوها افسانه ای ژاپنی است، کسی که هزار درنای کاغذی بسازد آرزویش برآورده خواهد شد
کاغذ برای صلح
کاغذ نخستین بار 150 سال پیش از میلاد در چین و از خمیر کردن ساقه های درخت توت ساخته شد و الان نماد انتقال فرهنگ و دانش بوده است. سرنوشت ساز ترین قرارداد های تاریخ بشر روی کاغذهایی نوشته شدند که اکثرا هنوز هم نوشته های ننگین یا افتخارآمیز خود را حفظ کرده اند.
هنر کاغذ و تا کردن (origami) از تاریخ کهن ژاپن می آید. از زمان تولید کاغذ در این کشور و ارزش بسیار بالایی که برای این محصول مهم قائل بودند.
این درنا که اکنون نماد صلح است، شاید یکی از اثربخش ترین موارد استفاده کاغذ در تاریخ باشد که اتفاقا هیچ نوشته ای روی آن نیست!
جنگ جهانی دوم، ششم آگوست 1945، بمب اتمی پسرک با وزن 4 تن بر بالای شهر هیروشیما منفجر شد و تا 10 کیلومتر آنطرف تر از مرکز انفجار نوری شدید تر از خورشید ساطع شد. حدود 120 هزارنفر در همان روز جان باختند و تا 1951 میلادی 60 هزار نفر دیگر از مردم ژاپن بر اثر تشعشعات رادیواکتیو جان خود را از دست دادند. هنگام برخورد پسرک، در فاصله حدودی یک و نیم کیلومتری هیروشیما دختر بچه ای دوساله در اتاق خانه مشغول بازی بود که موجه انفجار او را به حیاط خانه پرتاب میکند ولی زنده میماند. ساداکو ساساکی در مدرسه عضو تیم دو میدانی بود و در حین تمرین در سن 9 سالگی دچار سرگیجه میشود و از هوش میرود. وی به بیمارستان صلیب سرخ منتقل شده و در آنجا متوجه بیماریش میشوند. لوسمی یا سرطان خون، هدیه پسرک به ساداکو بود.
درنای آرزوها افسانه ای ژاپنی است، کسی که هزار درنای کاغذی بسازد آرزویش برآورده خواهد شد. روزی یکی از دوستان ساداکو به ملاقات او میرود و داستان درنای آرزوها را برایش تعریف میکند. ساداکو دست به کار میشود و 644 درنا را خودش میسازد. پس مدتی بیماری او شدت گرفت و در 1955 میلادی در میان حلقه خانواده اش برای همیشه به چشمانش را بست. در روز مراسم تدفینش 356 عدد درنای دیگر همراه درناهای ساخته شده او توسط همکلاسیها و دوستانش به خاک سپرده شد تا رفته رفته این درناها به نمادی از صلح تبدیل شدند. هر ساله در روز حمله هوایی آمریکا به هیروشیما در ششم آگوست هزاران نفر در پارک صلح هیروشیما جمع میشوند و درناهای کاغذی خود را به عنوان نماد صلح زیر مجسمه ساداکو قرار میدهند.
درنای کاغذی در کنار کبوتر و ساقه زیتون و نماد دایره ای شکل صلح از مهمترین نماد های بین المللی صلح است.
از سال 1980، با شکل گیری سازمان ملل متحد روزی برای توجه به اهمیت صلح و آتش بس بین المللی در نظر گرفته شد. امروز 21 سپتامبر روز جهانی صلح است.