چاپ چیست؟
انتشار یک طرح از روی کلیشه ای فیزیکی یا مجازی با تیراژی مشخص بر محصولی خاص را چاپ گویند
چاپ چیست؟
تعریف ساده ی چاپ این است: انتشار یک طرح از روی کلیشه ای فیزیکی یا مجازی با تیراژی مشخص بر محصولی خاص. بله شاید این تعریفی کلی به نظر برسد اما این تعریف از زمان آقای گوتنبرگ تا پیچیده ترین فن آوری های امروزی چاپ را شامل می شود. روند چاپ سرشار از تنوع، تکرار و در عین حال تغییر است؛ تکرار طرح های پر تیراژ و تغییر کیفیت خروجی. اما چطور میتوان راه را عوض کرد، تیراژ را تنوع داد و کیفیت را کنترل کرد؟ شاید جواب این سوال چاپ دیجیتال باشد. نوعی چاپ که بیش از سه دهه است با آن آشنا شده ایم. چاپ دیجیتال کار را برای بسیاری ساده تر کرد اما دغدغه خروجی با کیفیت و یکدست همچنان پابرجاست.
سرعت و عدم محدودیت انواع چاپ دیجیتال در کنار نظارت و رسیدگی صحیح میتواند نظر مخاطب این صنعت را تامین کند. ضمن اینکه اطلاع رسانی و آشناسازی مخاطب با این نوع چاپ و ویژگی ها و محدودیت های آن، باعث افزایش کیفیت خروجی می شود.
روند خلق یک محصول چاپی چگونه است و چرا این روند جذاب است؟
پروسه چاپ از «پیش از چاپ» شروع می شود. از طراحی و آماده سازی فایل چاپی که شاید جذابترین و در دسترس ترین بخش به نظر برسد. اما در عین حال مهمترین و حساس ترین بخش چاپ است. جایی که بسیاری از اشتباهات اینجا رخ میدهد و جایی که جلوی بسیاری از خطاها را می توان گرفت. خلاقیت اصلی جایی اتفاق می افتد که نیاز به پرورش، مراقبت و رشد دارد. تصور کنید که بعد از ساعت ها بررسی به طرحی با رنگ هایی خاص رسیده اید، با اشتیاق فراوان منتظر دریافت فایل خروجی کار هستید و نهایتاً، رنگهایی را می بینید که هیچ شباهتی به فایل ارسالی شما برای چاپ ندارد! دردناکتر آنجاست که بدانید مشکل با یک هماهنگی ساده با چاپخانه و تغییر پروفایل رنگ قابل حل بود!
تصور می شود ساخت کلیشه چاپی در چاپ دیجیتال بی معناست اما دقیقا در همین مرحله است که کلیشه ساخته می شود؛ هنگام خروجی گرفتن و خواندن خروجی توسط دستگاه چاپ. بله، کلیشه کاملا مجازی است اما به اندازه کلیشه واقعی اهمیت دارد. دانش طراح و دقت و مهارت اپراتور چاپ است که نتیجه مطلوب در این مرحله را به همراه خواهد داشت.
ادامه فرایند در چاپ دیجیتال به کیفیت و عملکرد دستگاه و مواد مصرفی بستگی دارد بخشی که به لحاظ نشاندن طرح روی سطح چاپی جذابیت خاص خود را دارد. پیداست که کنترل بر کیفیت و متریال مصرفی و بررسی، تعمیر و سرویس به موقع دستگاه چه درجه ای از اهمیت را داراست
فرایندی که در بخش «پس از چاپ» طی می شود به قدری حساس است که با کمی بی دقتی ممکن است باعث به هدر رفتن تمام تلاش های قبلی شود. از برش اشتباه گرفته تا اشتباه در بسته بندی اثر چاپی!